Welkom op mijn blog

Ik hoop dat jullie mijn verhalen, kritieken,
Nieuwtjes en andere wetenswaardigheden
met plezier zullen lezen.

Welkom op mijn blog


donderdag 9 januari 2014

De regeltjes
Het nieuwe jaar is begonnen. Het gaat een jaar worden waarin alles anders wordt. Want 2014 wordt het jaar van de regeltjes. Uit een geheime notitie die een bevriend 'lek' uit Den Haag mij heeft toege­speeld, blijkt dat het nu menens is. Na de nu al succesvolle 'wet van Nix, die het jongeren onder de 18 jaar onmogelijk maakt alcoholi­sche dranken te kopen, heeft men in Den Haag de smaak te pakken.
Om te beginnen zullen we eraan moeten wennen dat we Pasen so­ber moeten gaan vieren. De overmatige productie van eieren wordt aan banden gelegd. Kippen moeten rond Pasen teveel eieren produ­ceren en dat mogen we onze kakelende vrienden niet langer aan­doen. Een motie van de Partij van de Dieren voor een eivrij Pasen, wordt aangenomen. Chocolade-eieren mogen nog wel.
Daarnaast gaan we vanaf mei zon belasting betalen. Voor elke dag boven de 22 graden Celsius wordt per gezin een belastingtarief van twee euro ingevoerd. De zon brandt immers niet voor niets. Ook komt er een heffing op zonnebrandcrème. Met deze maatregelen hoopt de regering dat minder mensen richting de kust rijden als het mooi weer wordt. Die dagjesmensen zorgen immers voor lange files naar de badplaatsen en dat leidt tot teveel milieuvervuiling. Ook het vliegen naar zonbestemmingen gaat fors duurder worden als in mei de vakantievliegtax wordt ingevoerd. Het maakt een ticket al gauw honderd euro per persoon duurder.
Niet alleen de zonaanbidders moeten de knip trekken; ook de na­tuurliefhebbers worden aangeslagen. Bij alle openbare bossen komt een betaalautomaat. Een wandeling in het bos zal in de toekomst twee euro per persoon gaan kosten. In het najaar wordt het nog bon­ter. Het wordt per l september verboden om tussen 21.00 en 07.00 uur de kachel te laten branden. Er worden speciale toezichthouders aange­steld die erop toezien dat de mensen zich hieraan houden. Na negen uw 's avonds bezoeken zij woningen en als wordt geconstateerd dat de kachel brandt, volgt er een forse boete.
Niet verrassend is dat we in november Sinterklaas zonder Zwarte Pieten zullen begroeten. Zwarte Piet wordt vervangen door werk­loze landgenoten, die worden verplicht het sjouwwerk voor de Sint op zich te nemen. Uiteraard geldt deze plicht alleen voor blanken, al houdt de regering open dat ook lichtgetinte werkzoekenden helpen bij het klaren van deze klus in aanmerking komen.
En het zal ook niemand verrassen dat we eind dit jaar geen vuur­werk meer mogen afsteken. Als alternatief komt er een nationaal vuurwerk, dat live op tv wordt uitgezonden. Dit vuurwerk wordt af­gestoken vanaf een groot, schip op tien kilometer van de Nederland­se kust, want het geknal is slecht voor het gehoor van de mensen. Het vuurwerk op tv zal dan ook zonder geluid worden uitgezonden.
Oliebollen zullen we ook niet meer mogen bakken. Niet alleen is de bakolie schaars, het zorgt ook nog eens voor veel problemen omdat steeds meer mensen de afgewerkte olie in het riool lozen. Alleen hakkers en oliebollenkramen mogen ons nog voorzien van de vette meelbollen.
Al deze maatregelen zijn noodza­kelijk en zorgen voor een schoner en vreedzamer Nederland, zo laat de regering ons binnenkort weten. Ik twens u allen dan ook een geweldig 2014. Geniet van deze bescheiden maatregelen en laten we nu al uitkijken naar 2015, waarin ons ongetwijfeld nog meer aangenaam Haags nieuw te wachten staat. 

Bron: Hart van Hengelo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten